Klantenervaringen


De reden waarom ik graag wilde starten met het leren van Portugees is, omdat ik een voorliefde voor talen heb en al een aardig woordje Spaans spreek. Daarom was Portugees, voor mij, de meest voor de hand liggende volgende taal om te gaan leren. Al snel kwam ik via Google bij Instituto Latino terecht en kreeg ik hier gelijk een goed gevoel bij. Ik schreef me in voor de Beginnerscursus en half februari gingen we van start in een groepje van vier.

Ik had voor ogen om me via de basisbeginselen te kunnen redden in het Portugees aan het einde van de cursus. Uit ervaring kon ik me voorheen namelijk redelijk redden in het Spaans en met wat handen en voeten in Rio de Janeiro, maar het lijkt me toch een stuk leuker en gemakkelijker om misschien in het gevolg de Portugees sprekende mensen in hun eigen taal te woord te kunnen staan. De meerderheid van de lessen kregen we van Winde Mertens, wat echt een super lerares is! Ze is een hele vrolijke, goedlachse lerares die op een enthousiaste manier het onderste in je naar boven probeert te halen. Daarnaast had ik het idee dat ze probeerde om alle lessen zo afwisselend en interactief mogelijk te maken en dit is haar zeker gelukt! Haar manier van lesgeven was onwijs prettig en iedereen voelde zich op zijn/ haar gemak en was niet bang om fouten te maken in de les. Daarnaast was ze altijd bereid om alles nog eens uit te leggen en om iedereen te helpen.

Door de cursus heb ik zeker het idee gekregen dat ik me al iets beter kan redden in het Portugees. Ik denk dat vooral mijn Spaanse achtergrond enorm heeft bijgedragen aan de snelheid waarin ik de basisbeginselen onder de knie heb gekregen.

Charlot van GisbergenIk heb voor Italiaans gekozen omdat ik me uiteindelijk wel wat beter wil kunnen uitdrukken dan alleen maar met handen en voeten.

Maya van WolffDe aanleiding voor mij om Portugees te leren was het verkrijgen van een stukje land in Sesimbra. Al staat er nog geen baksteen op, het maakt niet uit. De lol van de taal en de verschillende bezoeken aan Portugal is al de helft van het plezier.

Bij Instituto Latino heerst een gezellige ontspannen sfeer, je leert goed en de groepen zijn niet te groot, wat de individuele aandacht ten goede komt. Ik zou Instituto Latino zeker aanraden.

Erik van LeeuwenMijn vriend is Braziliaans en om die reden ben ik een talencursus Braziliaans-Portugees gaan doen. Het contact met Instituto Latino is altijd persoonlijk en goed. Mijn docente (Ingrid) gaf de les steeds weer een persoonlijke touch, en dat maakte de lessen nog leuker om bij te wonen. Ze bracht zelfs regelmatig homemade Braziliaanse snacks mee! Ik heb nu iets langer dan een jaar les en ik vind het ongelooflijk hoe snel ik al op spreekniveau was. Het heeft wel meegeholpen dat ik ook thuis kan oefenen natuurlijk. Maar met 1,5 uur per week les maak je écht snel progressie.


Evelien van BredaWelke taalcursus is perfect voor mij?

Maak een afspraak voor een gratis niveautoets