Over ons

De kunst van de persoonlijke aandacht

Al 25 jaar lang is Instituto Latino een bekend en geliefd adres voor taalcursussen Italiaans, Spaans, Portugees, Portugees Braziliaans, Engels en Nederlands. Resultaat, persoonlijke aandacht én plezier staan voorop tijdens onze taalcursussen. Een taal leren kan op vele plaatsen en locaties maar wij onderscheiden ons door de kunst van de persoonlijke aandacht. Bij ons volg je een cursus die precies aansluit bij uw niveau, of je nu net begint met het leren van de taal, al voorkennis hebt opgedaan of (ver)gevorderd bent.

Docententeam

Ons docententeam is ons kwaliteitkeurmerk: zij staan immers garant voor het hoge niveau en succes van onze taalcursussen. Daarom zijn al onze docenten gediplomeerd, native speakers en meertalig. De echte Instituto Latino-docent kenmerkt zich bovendien door enthousiasme, passie en een ruime ervaring in het leren van hun moedertaal aan anderstaligen.

Recensie

Elke cursist vinden we belangrijk en proberen we zo goed mogelijk te leren kennen zodat we de curssussen goed op hun aan kunnen passen. We krijgen aan het eind van de cursus nog wel eens een heel leuk bericht over hoe de cursist het had gevonden
Lees hier zo’n bericht.Wie zijn onze docenten?TERESA RAINHO

Ik ben geboren in Abrantes,  Portugal en afgestudeerd aan de Universidade do Porto. Inmiddels  woon ik al meer dan dertig jaar in Amsterdam.  Mijn hobby’s zijn reizen, breien en lezen.
Als directeur van het instituut wil ik samen met de docenten kwaliteit en klanttevredenheid garanderen.  Als docente vind ik het altijd erg leuk om met de cursisten een ontdekkingsreis te maken naar de geheimen van mijn moedertaal.


RAQUEL FARIAS

Ik ben Portugese, woon 32 jaar in Amsterdam en ben gediplomeerd docente Portugees.
Tevens ben ik de coördinator van Instituto Latino en zorg voor de organisatie van de cursussen, contact met cursisten en het reilen en zeilen van Instituto in het algemeen. Onze organisatie is gemoedelijk en persoonlijk aandacht voor elke cursist hebben we hoog in het vaandel.
Mijn hobby’s zijn reizen, duiken en lezen.

Maria Alves

Ik ben geboren in Ponta Delgada, op de Azoren, in Portugal. Nadat ik mijn studie had afgerond (master in wiskunde aan de universiteit van Lissabon en de opleiding zang aan de Escola Superior de Música de Lisboa), bracht de liefde me naar Nederland.
– Maria, mag ik je iets vragen? Maria ??? – Vraagt een van de studenten. – Ha, sorry, het was even alsof ik daar was, in Portugal! – antwoord ik, vaak worden tijdens een Portugese les bij Instituto Latino mijn studenten en ik naar Portugal verplaatst! Parallel aan andere artistieke en professionele activiteiten, vind ik in het onderwijzen van mijn moedertaal echte motivatie en plezier, niet alleen door het voortdurende contact en delen met mijn studenten van de Portugese cultuur, maar ook door het erkennen van de rijkdom van de Portugese taal: als zanger maak ik er een punt van om met enthousiasme en zelfs fascinatie de zo bijzondere fonetiek van deze taal met zijn eigen muzikaliteit over te brengen op de studenten.

Winde Mertens

Ik ben geboren in België en opgegroeid in Portugal. Ik heb een interculturele achtergrond en ben inheems tweetalig getogen. Ik ontving mijn Master in Archeologie in Portugal en emigreerde naar Amsterdam in 2007, waar ik sindsdien ook mijn moedertaal doceer aan mensen voor wie het Portugees geen moedertaal is.  Een nieuwe taal aanleren is spannend en mag een plezierige uitdaging zijn! Voor mij betekent leren constant een gevoel van vooruitgang ervaren, meer willen en kunnen. De docent is er om het proces te vereenvoudigen, op een ontspannen manier.

Chiara

Mijn naam is Chiara en ik kom uit Verona, Italië. Al 20 jaar woon ik in Amsterdam, ik kwam hier als buitenlandse student en inmiddels heb ik mijn tweetalig gezinnetje (nederlands-italiaans).

Ik heb taalkunde gestudeerd met een specialisatie in tweetaligheid. Ik geef les Italiaans aan Nederlanders en les Nederlands aan Italianen. Ik vind het prachtig om inmiddels zelf een brug te mogen zijn tussen deze twee talen en culturen.

Sinds 2017 ben ik docent Italiaans bij Instituto Latino, voor groepen en voor privé. Tijdens mijn lessen is er veel plek om te converseren in een informeel sfeer en er is ook aandacht voor cultuur en Italiaanse actualiteiten. De kennis van de Italiaanse taal wordt stap voor stap ontwikkeld dankzij een duidelijke, voor iedereen toegankelijke uitleg van de grammatica en veel aandacht voor het gesprek.

Dalva Rodrigues

Ik ben in de staat Minas Gerais , Brazilië geboren.
Ik heb een universitaire opleiding in Engelse taal, Portugese taal en  letterkunde.
Sinds 2009 geef ik les bij diverse taalinstituten in Nederland en verzorg ik taaltrainingen bij verschillende bedrijven, zowel aan individuele als aan groepen studenten.
De student staat altijd centraal voor mij. Gemotiveerde studenten leren met plezier!
Ik heb van mijn werk  mijn hobby gemaakt en verder reis ik graag om andere culturen te leren  kennen.

Ingrid L. Schmidt

Ik ben met veel plezier sinds 2010 docente Braziliaans-Portugees en Nederlands als Tweede Taal bij Instituto Latino. Ik ben in de bruisende stad van São Paulo/Brazilië geboren maar heb mijn kinderjaren vooral in het pittoreske stadje van Haarlem/Nederland doorgebracht. Mijn vader is namelijk Nederlander en mijn moeder Braziliaanse en zo kreeg ik dus de kans om tussen twee talen op te groeien. Op deze manier heb ik van kleins af aan een natuurlijke interesse gehad voor verschillende talen en culturen. Op mijn veertiende ben ik naar Sao Paulo vetrokken waar ik later aan de universiteit afstudeerde in Portugese en Engelse Taal & Literatuur.

Karina Miñano

Ik ben Peruaans. Ik werk voor een gerenommeerd internationaal bedrijf als marketing & communicatie specialist en combineer dit met mijn werk als docent Spaans. Ik heb communicatiewetenschappen gestudeerd en werkte als journalist, eerst voor een radiostation en vervolgens voor tijdschriften in mijn land. Ik heb ook in public relations, marketing en als bericht analist in een ministerie gewerkt voordat ik naar Nederland emigreerde. Ik ben voormalig professor media analist en semiotiek op de Universiteit van San Martin de Porres. Ik maakte deel uit van de raadgevers van het Nederlands Letterenfonds, waarvoor ik analyseerde en adviseerde welke boeken van Latijns-Amerikaanse auteurs naar Nederland vertaald zouden kunnen worden.

Welke taalcursus is perfect voor mij?

Maak een afspraak voor een gratis niveautoets