Taalcursus Italiaans

Taalcursus

Waarom een taalcursus Italiaans bij Instituto Latino?
  • Praktijkgerichte lesmethode (spreek- en luistervaardigheid)
  • Energieke, uitdagende lessen van professionele taaldocenten
  • Taalcursussen voor beginners en gevorderden
  • Kleine groepen van maximaal 7 personen
  • Persoonlijke benadering voor optimaal leerresultaat
Kies hier je niveau:

Italiaans – “ Tutte le strade portano a Roma” – Alle wegen leiden naar Rome

Veelgestelde vragen
Daarom Instituto Latino:

Maatwerk voor uw zakelijke wensen
Native-speaker docenten
25 jaar ervaring
Gratis taaltest
Lees meer over onze werkwijze

Waarom Italiaans leren?

“Tutte l estrade portano a Roma”, zegt een Italiaans spreekwoord. Alle wegen leiden naar Rome. Italiaans leer je vanwege de prachtige taal, de Italiaanse kunst en cultuur of uit liefde voor het land. Wereldwijd zijn er ongeveer 63 miljoen Italiaanssprekenden. Het Italiaans is in vier landen een officiële taal. Naast Italië zijn dit Zwitserland, San Marino en Vaticaanstad.

Hoe zien de Italiaanse lessen eruit?

In onze praktijkgerichte taalcursussen Italiaans leer je correct Italiaans spreken en verstaan. Tijdens de lessen focussen we op een snelle vooruitgang in je spreek- en luistervaardigheid.


Wij maken gebruik van Google Meet, Microsoft Teams of Zoom. Deze platformen zijn gebruiksvriendelijk en veilig. U volgt de cursus samen met uw medecursisten, ook al zit u thuis. Of elders: als u een internetverbinding heeft, en een telefoon, een tablet of een computer kunt u deelnemen, waar ook ter wereld. Interactie met de anderen staat centraal in de lessen.


De lessen zijn laagdrempelig en uitdagend, want wij geloven dat je enkel succesvol een taal kunt leren door veel te oefenen. Dat geeft je de kans om direct van je fouten te leren. Net zo belangrijk als het resultaat vinden we het plezier dat je zult beleven aan het leerproces zelf; een taal leren is boven alles een opwindende ontdekkingstocht.


Cursus Niveaus Aantal lessen/uren
Beginners Beginners 1/2/3/4 12 lessen 1.5 uur/week
Gevorderden Gevorderden 1/2/3/4 12 lessen 1.5 uur/week
Vergevorderden Vergevorderden 1/2/3/4 12 lessen 1.5 uur/week

NB. De taalcursus gaat door wanneer er minimaal 5 cursisten zijn aangemeld.

Daarom Instituto Latino:

Kleine groepjes
Persoonlijke aandacht
Gediplomeerde docenten
Klassikale lessen
Lees meer over onze werkwijze

Heb ik lesmateriaal/boeken nodig?

Onze Italiaanse docenten maken bij deze taalcursus gebruik van de boeken Nuovo Espresso 1.

Waarom Italiaans leren bij Instituto Latino?

Instituto Latino onderscheidt zich door een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding: Italiaanse taalcursussen vanaf € 10 per uur. Je zult ervaren dat jouw spreek- en luistervaardigheid met sprongen vooruit gaan!

Op welke niveaus biedt Instituto Latino Italiaanse taalcursussen aan?

Instituto Latino biedt cursussen aan voor beginners en gevorderden.

Groepsgrootte maximaal 7 personen

De maximale groepsgrootte van de taalcursus Italiaans, zowel beginners als gevorderden is 7 personen. Het kan soms voorkomen dat je met minder deelnemers aan de cursus Italiaans deelneemt. De cursus gaat door zodra er 5 deelnemers zich ervoor hebben aangemeld.


Maak kennis met één van onze docenten voor de taalcursus Italiaans:
Chiara

Mijn naam is Chiara en ik kom uit Verona, Italië. Al 20 jaar woon ik in Amsterdam, ik kwam hier als buitenlandse student en inmiddels heb ik mijn tweetalig gezinnetje (nederlands-italiaans).
Ik heb taalkunde gestudeerd met een specialisatie in tweetaligheid. Ik geef les Italiaans aan Nederlanders en les Nederlands aan Italianen. Ik vind het prachtig om inmiddels zelf een brug te mogen zijn tussen deze twee talen en culturen.
Sinds 2017 ben ik docent Italiaans bij Instituto Latino, voor groepen en voor privé. Tijdens mijn lessen is er veel plek om te converseren in een informeel sfeer en er is ook aandacht voor cultuur en Italiaanse actualiteiten. De kennis van de Italiaanse taal wordt stap voor stap ontwikkeld dankzij een duidelijke, voor iedereen toegankelijke uitleg van de grammatica en veel aandacht voor het gesprek.